KDU.breadcrumbs.homeDomů Celostátní sjezd KDU-ČSL 2019

Celostátní sjezd KDU-ČSL 2019

Přidáno 20. 4. 2019
O prodlouženém víkendu 28. až 30. dubna si na brněnském výstavišti zvolila KDU-ČSL své nové vedení. Předsedou strany se stal poslanec Marek Výborný, první místopředsedkyní senátorka Šárka Jelínková. Zvoleni byli dále čtyři místopředsedové – poslanec Jan Bartošek a tři komunální politici Petr Hladík, Bohuslav Niemiec a Štěpán Matek.

Zbytek členů předsednictva zůstává beze změny, a to o předsedu senátorského klubu Petra Šilara a generálního sekretáře KDU-ČSL Pavla Hořavu. Na sjezdu měl své zastoupení také Plzeňský kraj. Krajská předsedkyně Ivana Bartošová byla zvolena na další dvouleté období členkou Celostátního výboru (užšího vedení) KDU-ČSL a Stanislav Šec a Stanislav Antoš do Celostátní konference (širšího vedení). V neděli probíhaly velké oslavy 100 let od vzniku Československé strany lidové. Po areálu chodily stovky lidí, od malých dětí, přes jejich rodiče, mladší i starší straníky a podporovatele strany až po pamětníky větší části historie naší strany. Jednou z nich je i paní Marie Johánková, okresní tajemnice z Domažlic, která za svou celoživotní službu straně dostala medaili od odcházejícího předsedy KDU-ČSL Pavla Bělobrádka. My paní Johánkové také moc děkujeme a přejeme vše nejlepší.

20190329_105717.jpg