KDU.breadcrumbs.homeDomů Ing. Jiří Lodr: Nesmí se snižovat prostředky do sociálních služe

Ing. Jiří Lodr: Nesmí se snižovat prostředky do sociálních služe

Přidáno 9. 8. 2018
Vážení přátelé,
je dnes nějakou módou těch rádoby mocných, ale jistě od prezidentů Klause a Zemana často, že NNO je něco divného, neuchopitelného a skoro až obtěžujícího a nepotřebného. Zpráva CHČR , UZS ČR a mnoha dalších NNO v oblasti sociálních služeb říkají jasně – plníme zde zásadně důležitou úlohu a není podporu tuto službu veřejnosti zostouzet.
Tito poskytovatelé plní roli veřejně a na základě vyjednaných podmínek platných pro všechny poskytovatele sociálních služeb a to ve veřejném definovaném zájmu. Za touto prací je nesmírně velké množství práce a osobního nasazení mnoha tisíců lidí, kteří pracují v nejvyšší odbornosti a se srdcem na dlani. I já jako prezident České rady sociálních služeb a ředitel Diecézní charity Plzeň beru tuto situaci jako vážnou a tento rozpor mezi veřejně konaným dobrem a názorem některých volených politiků v nejvyšších patrech odpovědnosti za ČR, nemůžeme přejít mlčením a tak prosím všechny, kterým to také není lhostejné o reakci a pomoc, aby se zdroje pro služby v sociálních službách, zdravotnictví, kultuře poskytovaných NNO nesnižovaly.

Přeji všem, aby prožívali tyto dny horka ve zdraví a společném konání dobra.
                                                                       Ing. Jiří Lodr, ředitel DCH Plzeň
                                                           Prezident ČESKÉ RADY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB