KDU.breadcrumbs.homePlzeň - město Libuše Hubáčková: "Ať si můžeme nastavit rodičovskou, jak potřebujeme MY!"

Libuše Hubáčková: "Ať si můžeme nastavit rodičovskou, jak potřebujeme MY!"

Přidáno 21. 6. 2021
Stále stojíme na pranýři společnosti, která hodnotí, zda jdeme do práce podle “veřejného mínění” až ideálně po třech letech. Tři roky máme být jen maminkami. Ale co když máme  svoji práci rády? Co když nás naše práce naplňuje? Co když nechceme ztratit kontakt s kolegy nebo jen toužíme na chvíli opustit svět plen, nevyžehleného prádla a neumytého nádobí?
Otec chce být se svými dětmi na rodičovské, ale nemůže. Proč? Protože rodinný rozpočet je ve většině rodin postavený na muži, který má vyšší plat než žena.

Jakékoli vyjetí z tradičního systému je náročné společensky ustát. Ty z nás, které se odváží, mají nálepky karieristek, špatných matek. Jak je snadné hodit takové ženy do podobné škatulky. Osvícených zaměstnavatelů, kteří ví, jaký poklad v pracujících maminkách mají, je jako šafránu.

Já to takto pro své děti nechci! Chci, aby moje holky měly možnost se rozhodnout podle svých potřeb a pocitů. Chci, aby naše společnost byla k ženám férovější, bez předsudků. Chci, aby můj syn měl možnost volby, zda stráví část rodičovské s dětmi on nebo jeho žena.

Ale samo se to neudělá. Máme šanci toto změnit. Máme šanci vytvořit společnost, ve které rodič bude mít možnost zkrácených úvazků, možnost volby dětských skupin, státních školek nebo firemních dětských skupin.

Chci, ať si rodičovskou a návrat do zaměstnání můžeme vybrat sami, podle toho jak to cítíme ❤️

Pojďte mi s tím pomoct, volte Spolu.