KDU.breadcrumbs.homePlzeň - město Jak dopadla povolební vyjednávání v Plzni

Jak dopadla povolební vyjednávání v Plzni

Přidáno 29. 11. 2018
Ve čtvrtek 12.11.2018 od 13 hodin proběhlo ustavující zasedání Zastupitelstva centrálního městského obvodu Plzeň 3, kde byly obsazovány funkce a místa na následující 4 roky.

Rada, která byla původně 11 členná, má nově pouze 9 členů a to v tomto starovém obsazení: 4 x ANO, 3 x ODS, 1 x KDU-ČSL a 1 x TOP 09.

Obvod povede starosta David Procházka (ANO) a další tři místostarostové - Ing. Petr Baloun (ODS), Mgr. Ondřej Ženíšek (TOP 09) a neuvolněný  Ing. Stanislav Šec (KDU-ČSL), kterému bude na úřadě svěřen odbor sociální a matriky.Libuše Hubáčková byla zvolena předsedkyní osadního výboru Valcha, Ivana Bartošová se stala členkou finančního výboru.

Na radnici města Plzně putuje KDU-ČSL se svými 4-mi zastupiteli do opozice. Post předsedy kontrolního výboru Zastupitelstva města Plzně získal Mgr. Pavel Janouškovec.

V městském obvodu Plzeň 1 , kde má KDU-ČSL 2 zastupitele byl zvolen předsedou finančního výboru Mgr. Štěpán Krňoul. Ustavující zasedání se zde konalo 1.11.2018.

Členy Zastupitelstva městského obvodu Plzeň 2 - Slovany nadále zůstávají pánové Mgr. Pavel Janouškovec a Ing. Petr Náhlík, který povede majetkovou komisi.

Po 4 letech se KDU-ČSL také vrátilo do zastupitelstva městského obvodu Plzeň 4, kde Ing. Jiří Lodr bude hlídat koalici z opozičních lavic.

V městském obvodu Plzeň 7 - Radčice byl do funkce starosty městského obvodu zvolen MUDr. Rolando Arias a na post místostarosty Bc. Tomáš Goesl, také oba zvolení za stranu KDU-ČSL.

V městském obvodu Plzeň 9 - Malesice KDU-ČSL obhájila pouze 3 ze 4 zastupitelů s celkem 7-mi členného zastupitelstva a tak skončila v opozičních lavicích.