KDU.breadcrumbs.homePlzeň - město Libuše Hubáčková: Okrajové části města jsou také Plzeň!

Libuše Hubáčková: Okrajové části města jsou také Plzeň!

Přidáno 25. 8. 2018
Proč to v částech obvodu, které jsou “za kopcem”, vypadá, jako by se zde zastavil čas?
Okrajové části města jsou nejen na okraji městského obvodu, ale i na okraji zájmu zastupitelů. Pokud se obvod rozhodne poslat do těchto částí peníze, je to většinou jen zalepování děr.

Libuše Hubáčková bydlí na Valše pěknou řádku let. Již rok bojuje za vaše práva, vynáší na světlo problémy a neduhy nejen Valchy, ale i ostatních zapomenutých okrajových částí jako jsou Radobyčice, Nová Hospoda, Zátiší, Výsluní a přední Skvrňany. Společných problémů plynoucích z nezájmu zastupitelů o tyto čtvrtě je více než dost.

”Za rok dobrovolnické práce  pro zlepšení života lidí nejen na Valše musím říci, že je o problému okrajových částí UMO3 slyšet,” říká Libuše Hubáčková. ”Toto neuvěřitelné a letité přehlížení mi připadá jako výsměch všem obyvatelům, kteří odvádíme daně v místě bydliště a snažíme se zvelebovat svoji čtvrť. Kolik let už čekáme, až UMO3 bude mít prostředky i na nás, aby bylo možné mít standard lidí, co žijí na sídlištích? Pro ně je běžné a samozřejmé mít školku, bezpečné chodníky a zastávky MHD, kanalizaci, přivedenou městskou vodu,” dodává.

Paní Hubáčková, která se aktivně zapojuje do politického a místního dění, je především maminkou dvou holčiček. A jak sama říká, mateřství bylo tím hlavním spouštěčem pro takto aktivní zapojení se. Jejím cílem je, aby každá okrajová část byla funkční čtvrť, kde budou obyvatelé mít vše, co jim usnadní každodenní život.