KDU.breadcrumbs.homePlzeň - město MUDr. Jiří Podlipný, Ph.D. - PRAVÁ VOLBA PRO PLZEŇ

MUDr. Jiří Podlipný, Ph.D. - PRAVÁ VOLBA PRO PLZEŇ

Přidáno 21. 9. 2018
Vážení Plzeňáci,
co je ta Pravá volba? Co je to hlavní?
Hlavní je to, že máme na čem stavět. Jsme pracovití lidé, kteří znají svoji cenu. V komunální politice jsem vždy bojoval za důstojnost lidí.
 Někteří si možná vzpomenete, že jsem po povodních roku 2002 vedl Výbor pro Roudnou. Tehdy se nám, spolu s dalšími přáteli, podařilo změnit územní plán ve prospěch lidí proti asfaltérům a betonářům. V neposlední řadě, podařilo se nám prosadit protipovodňová opatření, která mají smysl. O člověka mi jde především – což je dáno mojí profesí lékaře.
Nenechme se přesvědčit některými „novými politiky“, kteří se „na vlně odporu“ snaží popírat naši podstatu. Někteří totiž tvrdí, že všichni lžou a „všechno je jinak“. Město Plzeň bylo již od Rakouska-Uherska významným průmyslovým centrem a právě TO z nás Plzeňáků udělalo bohatou společnost. Máme tedy na čem stavět. Tradice a dobrá práce našich předků je to, co nás drží pohromadě a zároveň zavazuje do budoucna.

I když se v posledních čtyřech letech něco zlepšilo, tak je ve městě stále potřeba udělat hodně věcí. Osobně vím, že je nutné investovat především do veřejné dopravy a dopravy obecně. Proto je mým cílem konečně dobudovat tramvajovou trať na Borská pole. Zavést trolejbusové linky na Vinice a k Fakultní ne
mocnici. Odlehčit Karlovarské výstavbou východní části okruhu silnice I/20  od křižovatky Plaské a Studentské loukami mezi tratí a Mikulkou, až ke Stavebním strojům. Dobudovat Severozápadní okruh od Glóbusu na Borská Pole.
Tak pojďme do toho!
MUDr. Jiří Podlipný, Ph.D.