Mgr. Bc. Michala Mariňáková

Pracovní zkušenosti

2006–dosud
Spolek Ametyst
Pozice: odborné práce v programu Ochrana přírody, projektový manažer, od r. 2013 – předsedkyně sdružení
2006- dosud
OSVČ: ochrana přírody, biologické průzkumy, posuzování vlivů záměrů na přírodu a krajinu a na životní prostředí, Monitoring projektů LIFE – Nature v České republice
2005–2006
Přírodovědecká fakulta UK v Praze
Pozice: vyučování na praktických cvičeních ze Zoologie obratlovců, Morfologie živočichů a na Etologických metodách na PřF UK v Praze

Rozhovor

1. Kdybyste se měl charakterizovat jako člověk, co byste řekla?
Jsem cílevědomá a zodpovědná, plním sliby a to, co začnu, zpravidla dotáhnu do konce. Do toho, co dělám, jdu naplno, nebo raději vůbec ne, neumím dělat věci jen tak napůl. Jsem náročná na sebe a často i na své okolí, ale už dnes chápu, že ne vše se podaří tak, jak by mělo a že musím přijímat slabost svou i druhých.

2. Proč jste se rozhodla kandidovat v komunálních volbách za KDU-ČSL?
KDU-ČSL se v Plzni dlouhodobě snaží skutečně pracovat pro občany. Umí se také poučit z minulých chyb. Ve svém volebním programu zdůrazňuje životní prostředí, sociální oblast a také spolupráci s neziskovými organizacemi, což považuji za velmi důležité pro město. Věřím, že k řešení těchto témat mohu přispět i svojí prací.

3. Jakých hodnot si vážíte a co Vám naopak nejvíce vadí?
Vysoce cením svobodu, která jde ruku v ruce se zodpovědností, pravdivost, plnění závazků, skutečnou úctu k druhému člověku a respekt k jiným názorům, který však nesmí být laciným liberalismem. Vadí mi nespravedlnost a chamtivost, která hledí jen na vlastní prospěch.

4. Máte svoje životní krédo či motto?
Zásadní pro mne je křesťanská víra, kterou se snažím žít nejen v neděli dopoledne, ale chci, aby utvářela celý můj život.

5. Máte nějakou oblíbenou osobnost či politický vzor?
Mezi politiky vzor nemám. Obdivuji lidi, kteří dokážou být věrní poznané pravdě a nedělat kompromisy se zlem, i když za to musí platit vysokou cenu. Obdivuji ty, kdo dokázali nezahořknout a odpustit i těm, kdo jim svou nelidskostí ničili život. Patří mezi ně například plzeňští rodáci kardinál Beran nebo plk. Luboš Hruška.

6. Co Vás nejvíce zajímá v místě, kde kandidujete?
Určitě mě zajímá spolupráce s neziskovými organizacemi a životní prostředí, k těmto tématům mám nejblíže profesně. Dalším pro mě důležitým tématem je práce s mládeží jako prevence kriminality především ve formě smysluplných volnočasových aktivit, výchovy a formace.

7. Co jsou největší plzeňské problémy? Co byste chtěla změnit?
V končícím volebním období jsme se v Komisi životního prostředí Rady města Plzně hodně zabývali problematikou nakládání s dešťovou vodou, což jde ruku v ruce se zelení. Možná si to ještě plně neuvědomujeme, ale je to velmi důležité a současně desítky let špatně řešené téma. Pokud nechceme přetíženou čističku odpadních vod, usychající stromečky zalévané drahou pitnou vodou, ulice jako na grilu a prázdný Bolevák, musíme změnit přístup a i do této oblasti investovat. Těch problémů by se našlo víc – doprava, parkování, kriminalita…

8. Teď něco lehčího – jaký máte ráda druh humoru?
Spíše inteligentní humor Divadla Járy Cimrmana nebo Marka Ebena. Nemám ráda humor, při kterém někdo z druhého dělá hlupáka nebo který je vulgární.

9. Jaká je Vaše oblíbená kniha či autor?
Moje nejoblíbenější knihy jsou asi Jeremiáš od Franze Werfla a Pán prstenů od JRR Tolkiena. Ráda relaxuju u knih Terryho Pratchetta.

10. Co Vás v poslední době pobavilo?
Mám malého syna a sledovat, jak se každý den učí něco nového a objevuje svět, je asi ta nejlepší zábava.

11. A nakonec jedna dotěrná otázka – jaké máte neřesti, se kterými bojujete?
Někdy mluvím rychleji, než myslím, nebo více, než by bylo třeba. Ale asi by se neřestí našlo více…

Kontaktujte mě

Jméno a příjmení*
Město
Kraj
Bezpečnostní kód
 Security code
Povinná pole jsou označena hvězdičkou (*)
Předmět
Vaše zpráva
Vaše osobní údaje budou zpracovány dle pravidel o ochraně osobních údajů.