Ing. Stanislav Šec

2014 – 2018 komise investiční
2014 – 2018 komise pro otevřený a transparentní úřad
2008 – 2010 komise pro kulturu

Kvalifikace / vzdělání (škola, obor, období)

Magisterské: ZČU, FAV Distribuované sítě, 2005 – 2008
Bakalářské: ZČU, FAV Výpočetní technika, 2002 – 2005
Středoškolské: SPŠ Chomutov, Výpočetní Systémy, 1998 – 2002

Rozhovor

1. Kdybyste se měl charakterizovat jako člověk, co byste řekl?

Pracovitý s velkou chutí učit se novým věcem. Přátelský a komunikativní, ale i dost netrpělivý.

2. Proč jste se rozhodl kandidovat v komunálních volbách za KDU-ČSL?

KDU-ČSL Plzeň, to pro mě není pouze značka, jsou to hlavně lidé, kteří udělali mnoho dobrého a o mnoho dobrého se ještě snaží. Jako příklad uvedu, že se podařilo výrazně zlevnit MHD pro rodiny s dětmi.

Za poslední volební období jsme udělali kus práce, ale hotovo zdaleka není. Bohužel mnoho věcí ve městě ještě není dotaženo. Chtěl bych, aby Plzeň byla moderním a chytrým městem, ve kterém se občané cítí skvěle. Kde rodiče rádi vychovávají své děti. Kde se cítíme bezpečně, kde se dá dobře a po všech stránkách plnohodnotně žít.

Nejen u nás na Borech, ale i jinde  je mnoho zpustlých sportovišť a dětských hřišť, které je potřeba renovovat. Jako příklad za všechny bych uvedl prostor za konečnou tramvajové linky 16. Hřiště je dnes silně zanedbané a v minulosti ho využívala blízka základní škola Heyrovského 23. To dnes bohužel nepřipadá v úvahu.

Byl bych rád, kdyby se mi podařilo změnit přístup města k oblastem na okraji Plzně. Chci, aby lidé co tam žijí, přestali být na okraji zájmu. Chci, aby se tam vybudovala chybějící infrastruktura.

3. Jakých hodnot si vážíte a co Vám naopak nejvíce vadí?

Vážím si přátelství, rodiny, víry a svobody. Dále si vážím obětavých lidí, kteří nemyslí jen na svůj prospěch. Pak lidské inteligence. Nejvíc mi vadí konání zla s úsměvem pod líbivými hesly. Pak také pýcha a hloupost.

4. Máte svoje životní krédo či motto?

Ano mám dvě. Nedělej nikomu to, co nechceš, aby bylo děláno tobě. Chceš změnit svět? Pak začni od sebe.

5. Máte nějakou oblíbenou osobnost či politický vzor?

William Wiberforcer, který byl významným politikem a hlavně bojovníkem za zrušení otroctví v Anglii na přelomu 18. a 19.století. Byl to člověk, který vytrvale a nebojácně šel proti proudu tehdejší doby. Byl to člověk, který hluboce ctil křesťanské hodnoty, a který se nebál konfrontovat ve jménu dobra s většinovou společností. Vždy ctil demokracii a lidskou svobodu. Opakovanou argumentací dokázal nakonec získat na svou stranu tehdejší občany a nakonec i vybojoval životní boj… a otroctví bylo zrušeno.

Tehdy bylo otroctví považováno za normální. Stejně tak jsou dnes hazard, drogy a alkoholismus považovány za běžné. Tehdy otroctví rozdělovalo rodiny a dnes? Je to stejné, jen otroctví má jiné formy. Věřím, že kdyby William žil dnes, tak by opět bojoval za svobodu člověka.

6. Co jsou největší plzeňské problémy?

Nevím, zda je to největší plzeňský problém, ale mám za to, že hodně lidí zlobí vandalismus, odpadky v ulicích a časté žebrání bezdomovců. Pracovní agentury a problematické ubytovny dále problémy zvyšují.

Dalším velkým problémem je stále rostoucí počet aut. Pokud to půjde takto dál, tak se Plzeň ve špičkách zašpuntuje.

Co byste chtěl změnit?

Chtěl bych pozitivně motivovat lidi, aby méně jezdili autem. MHD musí být rychlá, čistá a levná. Jen tak bude mít šanci. Dále chci podporovat budování cyklostezek, sdílení aut a půjčování kol a koloběžek.

7. Jaká je Vaše oblíbená kniha či autor?

Nedá se říci, že je to oblíbená kniha, ale moc se mi líbily Zasuté kameny od Davida Floryka.

Oblíbených autorů mám mnoho. Ze zahraničních například C.S. Lewis, z českých luhů a hájů je to pak například Karel Čapek. Rád zaběhnu i na blog Dana Drápala a mnoha dalších..

8. Umíte vařit a jaké jídlo byste zvládl uvařit přátelům?

Ano. Vařím, ale velmi málo. Když mám příležitost, pak preferuji asijská jídla.

9. Co Vás v baví?

Zní to možná divně, ale baví mě mít možnost měnit město kolem mě, a pak také moje práce programátora. Baví mě trávit čas s mojí rodinou. Jízda na kole a turistika. Jsem také vášnivý čtenář.

10. A nakonec jedna dotěrná otázka – jaké máte neřesti, se kterými bojujete?

Mám až moc rád jídlo.

Kontaktujte mě

Jméno a příjmení*
Město
Kraj
Bezpečnostní kód
 Security code
Povinná pole jsou označena hvězdičkou (*)
Předmět
Vaše zpráva
Vaše osobní údaje budou zpracovány dle pravidel o ochraně osobních údajů.